Kainuun Kanakoirakerho on mannermaisia ja englantilaisia kanakoiria harrastavien yhdistys. Kerho järjestää koulutusta tavoitteena paremmin toimivia metsästyskoiria. Keväällä treenataan tottelevaisuuskoulutusta, metsästyskoulutusta harjoitellaan loppukesällä. Kerho järjestää vuosittain KAER- ja vesikokeita sekä on mukana näyttelyiden järjestelyissä. Toimintaan kuuluu myös pikkujoulu, kerhopäivät, toko- ja ampumakisat. Jos kanakoiraharrastaminen porukalla kiinnostaa, ota yhteyttä tai tule vain mukaan tapahtumiin!


Kerhon historiikki

Kainuu on metsästykseen, myös metsäkanalintujen, hyvin sopivaa aluetta. Pystykorva- ja ajokoirametästys ovat peruskainuulaista koiraharrastusta, mutta vähitellen myös kanakoirametsästys ja -harrastus tulivat mukaan Kainuun koiratoimintaan.

Kainuun Kanakoirakerho perustettiin 19.5.1983 Koutaniemen metsästysmajalla Kajaanissa. Kainuun Kennelpiiri myötävaikutti asiaan paljon. Kerho perustettiin kokoamaan kainuulaiset harrastajat yhteen. Kanakoiratoimintaa oli tietty ollut jo ennen kerhon perustamista. Esimerkiksi Saksanseisoja-kerho järjesti Riistakoira-kilpailun 26.-27. syyskuuta 1970 Suomussalmella. Seuraavan kerran Riistakoira-kilpailu pidettiin Kainuussa, Kuhmossa syksyllä 1988 Kainuun kanakoirakerhon järjestämänä. Riistakoira Vuonna 2000 kerhomme järjesti Riistakoiran Suomussalmella. Riistakoira on mannermaisten kanakoirien 'SM-kisa', jossa kisaavat kanakoirien erikoiskokeen voittajaluokassa palkitut koirat.

Kerhon toiminnan tarkoituksena on edistää puhdasrotuisten kanakoirien kasvatusta ja käyttöä Kainuussa järjestämällä koulutusta, neuvontaa, kokeita, näyttelyitä sekä levittämällä oikeaa tietoa kanakoiratoiminnasta harrastajille ja muille ihmisille. KKK on Suomen Kennelliiton ja Kainuun Kennelpiirin jäsen.

Kerhon perustajajäseniä oli 18, ja kymmenen vuoden kuluttua perustamisesta jäsenmäärä oli 57. Nykyisin jäseniä on noin 90.

Kerhon kunniajäsen on Eino Ronkainen, yksi perustajajäsenistä. Eino kutsuttiin kunniajäseneksi pitkästä ja kunniakkaasta kenneltyöstä seisovien lintukoirien parissa. Eino on kertonut hankkineensa ensimmäisen kanakoiransa vuonna 1962. Nykyään hänellä on englanninsetteri.

Kerholaisten koirakirjo on monipuolinen: pointteri, englannin-, irlannin- ja gordoninsetterit sekä kolme saksanseisojan karvamuunnosta, lyhytkarvainen unkarinvizla ja weimarinseisoja, bretoni, spinone, iso ja pieni münsterinseisoja sekä bracco italiano.