Kainuun kanakoirakerhon jäsenille


Kanakoiran koulutus on aikaa vievää ja pitkäjännitteistä touhua. Koira ei ole valmis metsästyskoira vuodessa eikä kahdessa. En puutu tässä kirjoituksessani kovin yksityiskohtaisesti koulutukseen, koska siitä voisi kirjoittaa vaikkapa kirjan ja sitäpaitsi valmiita koulutusoppaita on saatavissa.

Useimmilla kanakoiraa hankkivilla on päällimmäisenä ajatuksena metsästys. Siihen liittyy oleellisena osana ammunta. Harrastukseemme liittyvissä kirjoituksissa ei useinkaan tule esille ammuntaan liittyviä asioita, niin riistatilanteista kuin ammunnan harjoittelusta. On selvää, että hyvä ampumataito täydentää harrastustamme ja tekee siitä...

Miskalle

06.05.2012

Tarina on omistettu Pekankylän soiden ehdottomalle hanhikuninkaalle, hänelle joka nukkuu jo ikuista untaan arvonsa mukaisessa paikassa, siellä missä koki elämänsä parhaat jahtihetket.

Kanakoiran kouluttajaa usein kohtaava ongelma on riistatilanteiden puuttuminen tai niiden vähäisyys. Koulutusperiaatteiden mukaisesti koira tulisi voida toistuvasti saattaa tilanteeseen, jossa sen toimintaan voisi kannustamalla tai kieltämällä vaikuttaa. Eräs ratkaisu voi olla häkkifasaanin käyttö, jolloin saavutetaan muutamia etuja:

Jäseninfo

Ladattava materiaali

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam.

KT Logo

KT Logo (PDF-formaatti)
KT Logo (PNG-formaatti)

 

Raportit ja hakemukset

Jäsenhakemuslomake (183kb)
Hallitukseenhakulomake (41kb)
Vuosiraportti 2017 (259kb)
Vuosiraportti 2016 (39kb)